Закачування з помідорів на зиму виходять особливо апетитними, якщо додати в них кілька листочків базиліка і іншої зелені. Ваші домочадці точно оцінять таку соковиту і ароматну закуску!
Інгредієнти: на 12 л.
- Помідори свіжі – 6 кг
- Базилік свіжий – 2 пучка
- Цибуля ріпчаста – 6 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Петрушка – 0.5 пучків
- Кріп – 0.5 пучків
- Вода – 3 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Коріандр – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт різаних томатів з базиліком на зиму простий у приготуванні! Овочі та зелень миємо. Помідори розрізаємо на половинки і видаляємо черешки.
Перець очищаємо від насіння і тонкою соломкою.
Петрушку ділимо на листя, а кріп дрібно кришимо.
Цибулю ріжемо на невеликі кубики.
Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, засипаємо в неї цукровий пісок і сіль. Після того, як вони повністю розчинятися вводимо оцет і знімаємо з вогню. Додаємо коріандр.
В простерилізовані банки викладаємо шматочки перцю, цибулі, трохи зелені, горошини перцю (краще всього покласти кілька штук на дно банки і поверх помідорів), базилік і половинки помідорів. Заливаємо маринадом і додаємо в кожну банку 1 ст. л. рослинного масла. Закочує банки і перевертаємо їх на кришечки. Після того, як вони охолонуть, відправляємо їх у холодне місце.
Приємного апетиту!
Помідори з цибулею на зиму Помідори часточками на зиму Помідором з цибулею і маслом Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори без стерилізації