Імбирні пряники ідеально підходять для атмосфери різдвяної ночі. Приготуйте їх по простому домашньому рецепту і подавайте до чаю, прикрасивши глазур’ю у відповідній тематиці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Мед – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Імбир мелений – 2 ч. л.
- Мускатний горіх – за смаком
- Сода харчова – 2 ч. л.
- Глазур для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування різдвяних імбирних пряників в домашніх умовах? З’єднуємо в глибокій каструлі масло, мед і цукор. Нагріваємо інгредієнти на слабкому вогні, розмішуємо і знімаємо з плити, коли вони стануть однорідними й рідкими.
Відправляємо в гарячу масу всі необхідні спеції. Знову розмішуємо і даємо охолонути.
Далі розбиваємо до вмісту яйце, просіваємо борошно з содою. Вимішуємо до отримання щільного тіста, яке не липне до рук.
Розкачуємо тісто і вирізаємо з нього фігурки різдвяної тематики. Далі випікаємо при температурі 180 градусів близько 10 хвилин.
Готовому ласощів даємо охолонути і тільки після прикрашаємо його глазур’ю по своєму смаку.
Імбирні пряники Імбирні пряники з глазур'ю Імбирні пряники на Новий рік 2023 Різдвяні імбирні пряники