Імбирні пряники ідеально підходять для атмосфери різдвяної ночі. Приготуйте їх по простому домашньому рецепту і подавайте до чаю, прикрасивши глазур’ю у відповідній тематиці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Мед – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Імбир мелений – 2 ч. л.
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Сода харчова – 2 ч. л.
  • Глазур для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування різдвяних імбирних пряників в домашніх умовах? З’єднуємо в глибокій каструлі масло, мед і цукор. Нагріваємо інгредієнти на слабкому вогні, розмішуємо і знімаємо з плити, коли вони стануть однорідними й рідкими.

Відправляємо в гарячу масу всі необхідні спеції. Знову розмішуємо і даємо охолонути.

Далі розбиваємо до вмісту яйце, просіваємо борошно з содою. Вимішуємо до отримання щільного тіста, яке не липне до рук.

Розкачуємо тісто і вирізаємо з нього фігурки різдвяної тематики. Далі випікаємо при температурі 180 градусів близько 10 хвилин.

Готовому ласощів даємо охолонути і тільки після прикрашаємо його глазур’ю по своєму смаку.

Імбирні пряники Імбирні пряники з глазур'ю Імбирні пряники на Новий рік 2023 Різдвяні імбирні пряники