У любителів домашньої випічки до рогаликам з пісочного тіста на маргарині з повидлом особливе ставлення. Тому що весь процес їх приготування – від замішування тіста до дбайливого завертання повидла в ролик супроводжується бажанням саме власноруч створити маленькі ласощі. Домашні рогалики завжди особливо смачні і не йдуть ні в яке порівняння з магазинними. Особливо важливий той факт, що якість інгредієнтів відомо і знаходиться під контролем.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 3,5 – 4 склянки
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Повидло (для начинки густе) – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рогаликів з пісочного тіста на маргарині з повидлом? Маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб він став повністю м’яким і податливим. Викладаємо його в миску, в якій будемо замішувати тісто.

До м’якого маргарину викладаємо вказану кількість холодної сметани.

Поверх висипаємо цукровий пісок і розбиваємо яйце.

Ложкою змішуємо всі разом до відносної однорідності.

Далі додаємо ванільний цукор і розпушувач. Перемішуємо. Борошно просіваємо через дрібне сито, щоб збагатити повітрям і розпушити. Підсипаємо борошно порціями, поступово, відстежуючи консистенцію тесту. Готова маса після замісу повинна бути м’якою, але пружною, зручною в роботі.

З тіста скачуємо колобок і розрізаємо його на чотири рівні частини.

Кожну частину тіста підкочуємо в кулю і розкочуємо качалкою в тонкий круглий пласт. Потім розрізаємо кожен пласт на вісім сегментів. Зручно для цього використовувати круглий ніж для піци.

На зовнішню частину кожного сегмента кладемо невелика кількість (трохи менше, ніж чайна ложка) густого повидла.

Потім згортаємо рогалик у напрямку до внутрішньої вузької частини. Аналогічно формуємо рогалики з усього залишився тесту.

Деко змащуємо олією або застеляємо промасленим пергаментом. Сформовані рогалики викладаємо на деко.

Відправляємо деко з рогаликами у вже розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом двадцяти – двадцяти п’яти хвилин.

Важливо не перетримати в духовці ніжні вироби, інакше вони будуть жорсткими і грубими. Готові рум’яні рогалики дістаємо з духовки і перекладаємо на сервірувальне блюдо.

Посипаємо укладені рогалики цукровою пудрою через ситечко.

Подаємо до столу теплими або остиглими.

Приємного апетиту!

Рогалики