Рогалики на дріжджовому тесті – це повітряна і ніжна випічка з солодким сюрпризом всередині. Навіть заміс тіста і приготування рогаликів є свого роду медитацією, яка приносить задоволення. А аромат такої випічки дарує відчуття затишку.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Вода – 200 мл
  • Масло олію – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 520 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Повидло – 250 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рогаликів з повидлом на сухих дріжджах? У теплій воді розчиніть сухі дріжджі і цукор, залишити цю суміш на 10 хвилин.

В іншу ємність просійте половину борошна і додати сіль.

У просіяне борошно влийте соняшникову олію і дріжджову масу, потім не припиняючи перемішувати тісто додайте решту борошно.

Коли тісто стане дуже густим, переходите до ручного замісу. У вас повинно вийде однорідне еластичне тісто.

Тісто можна обробляти відразу ж. Розкачайте його в тонкі круглі коржі. Наріжте їх на рівні трикутники. На широкі частини трикутників покладіть трохи солодкої начинки з повидла.

Далі поверніть рогалики починаючи від широкої частини з начинкою.

Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього заготовки, надайте їм форму півмісяця.

Запікайте рогалики при 200 градусах 20-30 хвилин. Коли вони повстануть і красиво зарум’яняться, їх можна виймати з духовки.

Приємного апетиту!

Рогалики