Рогалики на дріжджовому тесті – це повітряна і ніжна випічка з солодким сюрпризом всередині. Навіть заміс тіста і приготування рогаликів є свого роду медитацією, яка приносить задоволення. А аромат такої випічки дарує відчуття затишку.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Вода – 200 мл
- Масло олію – 100 мл
- Борошно пшеничне – 520 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Повидло – 250 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування рогаликів з повидлом на сухих дріжджах? У теплій воді розчиніть сухі дріжджі і цукор, залишити цю суміш на 10 хвилин.
В іншу ємність просійте половину борошна і додати сіль.
У просіяне борошно влийте соняшникову олію і дріжджову масу, потім не припиняючи перемішувати тісто додайте решту борошно.
Коли тісто стане дуже густим, переходите до ручного замісу. У вас повинно вийде однорідне еластичне тісто.
Тісто можна обробляти відразу ж. Розкачайте його в тонкі круглі коржі. Наріжте їх на рівні трикутники. На широкі частини трикутників покладіть трохи солодкої начинки з повидла.
Далі поверніть рогалики починаючи від широкої частини з начинкою.
Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього заготовки, надайте їм форму півмісяця.
Запікайте рогалики при 200 градусах 20-30 хвилин. Коли вони повстануть і красиво зарум’яняться, їх можна виймати з духовки.
Приємного апетиту!
Рогалики