Практично готовий овочевий суп в банку дуже зручний у використанні взимку. Зваріть бульйон з картоплею або перловкою і перекладіть в нього грибну закатку – і ось ваш приголомшливий швидкий суп готовий.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Гриби заморожені – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Морква – 1,5 кг
  • Огірки – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп з грибами на зиму? Моркву очистіть, сполосніть, натріть на тертці дрібно і перекладіть в каструлю з прогрітим малому. Прокип’ятіть морква, помішуючи, 5 хвилин.

Додайте дрібно нашатковану капусту і подрібнений дрібним кубиком цибулю в каструлю і варіть на наступні 5 хвилин.

Огірки вимийте, дрібно наріжте, всипте сіль і цукор, залийте оцет і прокип’ятіть ще 5 хвилин.

Перекладіть в каструлю подрібнений перець, відварені гриби. Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку і дрібно наріжте кубиками. Перекладіть їх до решти інгредієнтів. Додати лаврушку і горошини перцю.

Добре розмішайте заготівлю і варіть на невеликому вогні 30-40 хвилин, помішуючи.

Гарячу масу розкласти по стерильним банкам і помістіть в прогріту до 180 градусів духовку на 7 хвилин. Загорніть тару кришками, переверніть і укутайте ковдрою на добу.

Приємного апетиту!

Салат з капусти і перцю на зиму Салат з капусти, огірків і помідорів на зиму Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму Салат з огірків, перцю і моркви на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю