Розсольник з перловкою і куркою – хороший варіант першого страви для тих, у кого мало часу для готування. Розсольник можна приготувати у великій каструлі на кілька днів, він може стояти в холодильнику 3-4 дні. Від цього він стає більш насиченим. Суп виходить дуже смачним і ситним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 200 гр.
  • Огірки солоні – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Перлова крупа – 0.5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • стегно Куряче – 1 кг
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як приготувати розсольник з перловкою і куркою? Помийте курку, візьміть глибоку каструлю і перекладіть курячі гомілки. Залийте холодною водою, поставте на середній вогонь. Після закипання зніміть піну, зменшіть вогонь і залиште варитися на 40 хвилин.

Промийте перловку і залийте окропом.

Підготуйте овочі. Помийте і очистіть. Моркву потріть на крупній тертці. Картоплю і огірки поріжте на невеликі шматочки. Часник і цибулю дрібно наріжте.

На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Надішліть цибулю і моркву на сковороду і обсмажуйте до розм’якшення.

На іншу сковороду викладіть огірки і подрібнений часник, з каструлі, де вариться бульйон, візьміть трохи бульйону і додати до огірків і часнику.

Перемішайте, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте, поки не звариться бульйон.

Як тільки бульйон звариться, перекладіть гомілки в окрему ємність. У бульйон додайте картоплю, перловку, засмажку з моркви, огірки з часником. Перемішайте і варіть 30 хвилин.

М’ясо відокремте від кісток і порізати на невеликі шматочки.

Перекладіть м’ясо в суп, додайте спеції за смаком.

Коли суп готовий, вимкніть вогонь і дайте йому постояти 10-15 хвилин. Тим часом наріжте зелень. Розлийте суп по тарілках і прикрасити зеленню.
Насолоджуйтеся смачною апетитним розсольником!

Новости