В холодний осінньо-зимовий період важливість ситних, наваристих супів складно переоцінити. Особливе місце серед таких зігріваючих страв займає розсольник. Його своєрідний кислуватий смак у поєднанні з ніжним м’ясом і овочами любимо багатьма, і не дарма. У даному рецепті використовуємо перловку і яловичину – ці продукти готуються довго, тому зручніше за все скористатися мультиварка. Але можна приготувати і звичайним способом на плиті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Рис білий – 0.33 ст.
- Свинина – 250 – 300 гр.
- Розсіл огірковий – 200 мл
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сметана – за смаком
- Вода – 2.5 – 3 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування розсольник з перловкою і яловичиною? Для початку займемося продуктами, які вимагають великої кількості часу для приготування: яловичина і перловка. М’ясо потрібно промити і порізати невеликими шматочками два на три сантиметри. Перловку також ретельно промиваємо. М’ясо і перлову крупу заливаємо водою і готуємо в режимі «Гасіння» протягом двох годин. Якщо ви готуєте суп на плиті, то час приготування може відрізнятися. В цьому випадку потрібно стежити, щоб м’ясо стало повністю м’яким, а перловка добре розварилася.
Очищаємо цибулю та моркву. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, одну моркву натираємо на крупній тертці. Стебла селери тонко нарізаємо. На сковороді розігріваємо масло і пасеруємо підготовлені овочі до м’якого стану. На це буде потрібно близько десяти хвилин.
Додаємо томатну пасту або кетчуп, перемішуємо і пасеруємо ще пару хвилин, знімаємо з плити.
Решту моркви нарізаємо тонкими кружальцями, картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
Мариновані огірки дрібно нарізаємо. Можна використовувати солоні огірки замість маринованих. Смак розсольнику від цього буде більш різким.
Після закінчення часу в режимі «Гасіння» (у разі приготування на плиті переконайтеся, що яловичина з перловкою добре розварилися) додаємо картоплю з морквою, пасеровку, огірки разом з виділилася рідиною. Кладемо сіль, перець, лавровий лист. Готуємо ще 50 хвилин в режимі «Гасіння» в мультиварці або продовжуємо варити суп на плиті протягом тридцяти хвилин..
В кінці приготування додаємо подрібнений кріп.
Готового супу даємо трохи охолонути і подаємо на стіл, додавши за смаком сметану в кожну тарілку.
Приємного апетиту!
Новости