Суп – суп, улюблений багатьма з дитинства. Традиційно це блюдо готуватися з перловкою, але з рисом суп виходить нітрохи не гірше, навіть краще, ароматні й ніжніше. Пропонуємо переконатися в цьому самим!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина або Свинина – 300 – 400 гр.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Рис білий – 0,5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірки мариновані – 4 – 5 шт.
- Зелень – за смаком
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати розсольник з рисом і маринованими огірками, важливо добре м’ясо вимити і нарізати його невеликими шматочками. Варити м’ясо на невеликому вогні до готовності, знімаючи пінку по мірі потреби (свинина варитися приблизно годину, яловичина – півтора-два).
Коли бульйон готовий, можна приступати до овочів. Нарізати кубиками картоплю і відправити його варитися до м’яса.
Кілька разів промити рис до прозорості води, додати крупу в бульйон.
Моркву натерти на крупній тертці, цибулю порізати маленькими кубиками. Розігріти сковороду, висипати на неї цибулю, смажити до легкого зарум’янювання. Потім додати до цибулі моркву і тушкувати ще 5 хвилин. Потім зняти засмажку з вогню.
Мариновані огірки дрібно нарізати або натерти на крупній тертці.
Коли картопля і рис зваряться, додати в суп мариновані огірки і через кілька хвилин засмажку. Суп перемішати, додати лавровий лист і 2-3 горошини запашного перцю. Досолити за смаком суп, додати зелень для аромату. Вимкнути плиту і дати супу настоятися (приблизно півгодини). Подавати зі сметаною. Приємного апетиту!
Новости