Щоб приготувати в мультиварці розсипчастий плов з куркою, треба знати деякі секрети. Головний з них – правильна пропорція рису і води. Щоб м’ясо було м’яким і рис розсипався, солять страву тільки коли додають воду, і її потроху наливають через вертикальні отвори зверху до дна. Морква для такого плову нарізають брусочками, так як терта морква склеює зерна рису. Набір спецій для розсипчастого плову стандартний: сіль і часник, а решта додають за смаком. Програма готування залежить від моделі вашої мультиварки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 400 гр.
- Рис білий – 1.5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати розсипчастий плов з куркою в мультиварці, потрібну кількість рису ретельно промийте під проточною водою, адже від цього також залежить розсипчастість готового страви.
Куряче м’ясо промийте, витріть насухо рушником і наріжте на невеликі шматочки. У чашу мультиварки налийте олію, щоб воно повністю покрило дно. Увімкніть програму «Смаження», розігрійте масло і перекладіть в нього шматочки курки. Обсмажуйте м’ясо протягом 15 хвилин, не закриваючи кришку приладу.
Поки м’ясо смажиться, почистіть цибулини і моркву. Цибулю наріжте на тонкі чверть колечка, моркву на невеликі брусочки. Овочі з м’ясом обсмажте ще протягом 15 хвилин, періодично їх помішуючи лопаткою.
Потім поверх м’яса з овочами рівним шаром укладіть промитий рис. У ньому зробіть ножем поглиблення і в них потроху налийте воду в розрахованому кількості. Воду рекомендують наливати гарячу. Потім страву за своїм смаком посоліть.
Головку часнику трохи очистіть від лушпиння, зріжте дно і помістіть її в середину блюда. Потім закрийте кришку мультиварки та встановіть програму «Плов» або «Тушкування» на час за замовчуванням. По завершенні програми головку часнику видаліть, плов акуратно перемішати лопаткою і можете подавати до столу.
Смачного!