Розсипчастий і насичений плов можна приготувати не тільки в казані. Із свинини і пропареного рису у вас це вийде навіть на звичайній сковороді. Є деякі хитрощі, які ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис пропарений – 450 гр.
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Томатна паста – 2 – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати розсипчастий плов з свинини на сковороді на плиті? Підготуйте всі продукти за списком.
Воду доведіть до кипіння, залийте нею рис і залиште на півгодини.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Обсмажте цибулю на рослинній олії до прозорості, періодично перемішуючи.
Моркву очистіть, помийте і наріжте соломкою, додати до цибулі і смажте 5-7 хвилин.
Свинину наріжте кубиками, викладіть її до овочів, перемішайте, накрийте сковороду кришкою і готуйте 15-20 хвилин.
Потім додайте томатну пасту, часник, сіль і спеції, перемішайте. Додайте до зажарки рис, влийте гарячу воду, щоб вона покрила рис приблизно на 2 сантиметри. Накрийте сковороду кришкою і готуйте плов 35-40 хвилин. Під час готування плов не потрібно перемішувати. Уся рідина повинна вбратися.
Готовий плов залиште під кришкою ще хвилин 15-20, потім подавайте на стіл.
Смачного!