Розсипчастий плов з свинини в казані на плиті, замість традиційної баранини, популярний і затребуваний у многих сім’ях, адже свинина готується швидше і за смаковими якостями не поступається баранчика. Його готують і для обіду, і для святкового столу. Щоб плов вийшов розсипчастим, важливо вибрати якісний рис і виконати правильне співвідношення крупи і води.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Рис довгозерний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Морква – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – 50 мл
- Приправа (на вибір) – 70 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати розсипчастий плов з свинини в казані на плиті просто! Довгозерний рис насипте в окремий посуд і на 20 хвилин замочіть в холодній воді.
Свинину промийте під проточною водою, витріть насухо паперовим рушником і гострим ножем наріжте на шматочки розміром 1х1,5 див.
Нарізане м’ясо покладіть в миску, посоліть і добре перемішайте.
Залиште м’ясо на деякий час, щоб воно трохи просолилось.
Цибулю і моркву почистіть і промийте. Потім цибулю наріжте на тонкі півкільця, а моркву на тонку соломку.
В казані добре розігрійте олію.
В розігріте масло всипте ½ ст. л. звичайною або морської солі.
Потім в розігріте масло перекладіть цибульні півкільця і протягом 3-4 хвилин обсмажте його на максимальному вогні.
Потім на смажену цибулю викладіть шматочки свинини. Обсмажте їх на максимальному вогні до хрусткої скоринки з усіх боків.
Потім в казан перекладіть морквяну соломку і зробіть середній вогонь.
Обсмажуйте морква так само до рум’яного кольору. Не забувайте всі інгредієнти під час смаження лопаткою перемішувати.
Потім закрийте казан кришкою і тушкуйте м’ясо з овочами ще протягом 5 хвилин.
Воду для плову закип’ятіть і потім перелийте в казан до обсмаженою інгредієнтів. Насипте до них спеції для плову, перемішайте і варіть казан (м’ясо з овочами в соусі) 25 хвилин на невеликому вогні і не закриваючи казан кришкою.
Очистіть від лушпиння зубки часнику, подрібніть їх ножем і перекладіть в казан.
Після закінчення часу приготування зірвака кілька разів промийте замочений рис і викладіть його в казан рівним шаром. Рис з іншими інгредієнтами не перемішуйте, інакше буде рисова каша.
Вода повинна покрити рис на 1 див. Якщо води недостатньо, то долийте до цього рівня.
Готуйте плов протягом 10-15 хвилин, поки вода повністю не випарується.
Після випарювання води лопаткою зробіть в плові кілька проколів до самого дна.
Потім казан прикрийте кришкою. Тушкуйте плов на мінімальному вогні протягом 40 хвилин.
По завершенні часу готування плов лопаткою перемішайте, обов’язково зніміть пробу, потім кришку закрийте і залиште на 15 хвилин для настоювання.
Розсипчастий плов з свинини в казані готовий. Можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу з маринованою цибулею.
Смачного!