Класика кулінарного жанру – це ніжний бісквітний рулет з повидлом, який під силу навіть будь молодої господині, він буде дуже до речі, якщо вам потрібно подати до чаю що-небудь особливе, домашнє і смачненьке. А щоб ця випічка у вас гарантовано вдалася, потрібно лише слідувати нашим покроковим інструкціям з точністю. Важливий нюанс: для бісквіта яйця повинні бути свіжими. Якщо їх жовтки мають яскраве забарвлення, тоді і бісквіт вийде яскраво-жовтим. За рецептом бісквітний корж слід промазати повидлом, однак ви можете розмішати повидло зі сметаною, додати товчені горіхи або шоколадну крихту, щоб було смачніше!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Ванілін – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
- Повидло – 5 – 6 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати рулет бісквітний з повидлом. На чистий і сухий деко вистелити лист пекарської папери, промажте його трохи рослинним маслом, що допоможе деку залишитися чистим.
В чаші блендера з’єднайте яйця і цукор.
Щоб цукор розчинився, потрібно збивати яйця з цукром на хорошій швидкості близько 5 хвилин. У вас вийде однорідна маса з бульбашками.
Всипте борошно і ванілін в тісто, продовжуйте збивати на низькій швидкості, не довго, щоб лише замісити тісто. Робити це можна і вручну, кулінарним віночком.
На пергаментному аркуші розподіліть тісто рівним шаром.
Нагрійте духовку до 180 градусів і випікайте бісквіт близько 15 хвилин, готовність перевіряйте сірником або зубочисткою. Не пересушите бісквіт, інакше він прилипне до паперу і буде кришитися, а не згортатися в рулет.
Корж дістаньте з духовки, трохи зверху присипте цукром і оберніть харчовою плівкою. Цукор потрібен для того, щоб плівка не прилипла до коржу. Через 30 хвилин зніміть плівку.
Ложкою розподіліть повидло або варення по коржу.
Поверніть бісквіт в рулет.
Дайте рулету добре настоятися, а, щоб зафіксувати його форму, покладіть рулет в харчову плівку і відправте в холодильник мінімум на 3-4 години.
Перед подачею на стіл зніміть плівку, рулет присипте цукровою пудрою.
Нарізайте бісквітний рулет на шматочки і подавайте до чаю або до кави, а в спекотну погоду домашній бісквітний рулет дуже смачний разом з несолодким фруктово-ягідним компотом.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт для рулету класичний Бісквіт