Лаваш – це не просто вид хліба. Це найцінніший напівфабрикат, який у сучасних умови брак часу часто рятує господинь на кухні. Мабуть, немає таких продуктів, які б не поєднувалися з нейтральним смаком лаваша. А його податливість дозволяє загорнути, скласти, закрутити начинку на будь-який смак. Рулет з даного рецептом язик не повертається назвати перекусом на швидку руку. Це дуже смачна альтернатива бутербродів і канапе, яка готується швидко, а на смак виходить дивовижною. Не знаєте, що подати на святковий стіл – перед вами один з відмінних варіантів холодної закуски.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Салат Айсберг – 0.5 шт.
- Форель солона або Сьомга солона – 400 гр.
- Сир вершковий – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати рулет з лаваша з червоною рибою і вершковим сиром? Перед початком приготування салат Айсберг розбираємо на окремі листки. Промиваємо їх і ретельно обсушуємо на рушник – зайва волога в рулеті не потрібна. Червону рибу нарізаємо скибочками упоперек волокон. Рибу можна використовувати будь – сьомга, лосось, горбушу, нерку та ін. Ступінь засолу вибирайте за власним смаком. Саме від якості та смаку риби і залежить підсумковий смак закуски.
Один з листів лаваша розкладаємо на столі і змащуємо тонким шаром вершкового сиру. Одну чайну ложку сиру потрібно залишити для складання рулету. Укладаємо зверху на сир листя салату Айсберг. Робимо це досить щільно, щоб не залишалося вільних проміжків без зелені.
Закриваємо шар салату другим листом лаваша, злегка притискаємо руками. На поверхні другого листа лаваша розкладаємо шматочки червоної риби. Одну із сторін майбутнього рулету змащуємо залишеним вершковим сиром.
Формуємо рулет: закручуємо його максимально щільно, притискаючи пальцями по всій довжині. Рухаємося в бік краю, змащеного сиром, щоб «приклеїти» цю сторону і не дати рулету розкрутитися.
Бажано дати готового рулету просочитися тридцять хвилин в холодильнику. За цей час лаваш стане більш вологим і м’яким, а начинка прийме задане положення, завдяки чому нарізані шматочки будуть добре тримати форму. Перед подачею рулет нарізаємо поперечними шматочками.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками Рулет з лаваша з червоною рибою