Тонкий вірменський лаваш – універсальний продукт, який часто використовують для приготування рулетів, пирогів. Для приготування пирога-равлики, крім лаваша вам знадобиться сир, яйця і сир.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Сир – 350 – 400 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Масло соняшникове – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати равлика з лаваша з сиром і сиром, твердий сир натріть на крупній тертці.

Зелень помийте і подрібніть ножем.

Змішайте сир, зелень і сир, додайте сіль за смаком.

Приготуйте заливку: змішати яйця і сметану, посоліть за смаком.

Форму для запікання змастіть соняшниковою олією. Викладіть у форму один лист лавашу, його краї повинні звисати з форми. Поперек першого аркуша покладіть другий лаваш. Викладіть половину сирно-сирної начинки, накрийте її краями верхнього лаваша і вилийте половину заливки.

Потім викладіть другу частину начинки, накрийте її краями другого листа лаваша і вилийте зверху решту заливки.

Запікайте пиріг-равлика в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин. Готового пирога дайте трохи охолонути і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками