Тонкий вірменський лаваш – універсальний продукт, який часто використовують для приготування рулетів, пирогів. Для приготування пирога-равлики, крім лаваша вам знадобиться сир, яйця і сир.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Сир – 350 – 400 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Масло соняшникове – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати равлика з лаваша з сиром і сиром, твердий сир натріть на крупній тертці.
Зелень помийте і подрібніть ножем.
Змішайте сир, зелень і сир, додайте сіль за смаком.
Приготуйте заливку: змішати яйця і сметану, посоліть за смаком.
Форму для запікання змастіть соняшниковою олією. Викладіть у форму один лист лавашу, його краї повинні звисати з форми. Поперек першого аркуша покладіть другий лаваш. Викладіть половину сирно-сирної начинки, накрийте її краями верхнього лаваша і вилийте половину заливки.
Потім викладіть другу частину начинки, накрийте її краями другого листа лаваша і вилийте зверху решту заливки.
Запікайте пиріг-равлика в духовці при 180 градусах 50-60 хвилин. Готового пирога дайте трохи охолонути і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками