Рулети з лаваша вже давно полюбилися господинями за простоту їх приготування та варіативність. Спорудити рулет можна за лічені хвилини – і ось вже частування можна подавати до столу. Для начинки пропонуємо використовувати безпрограшне поєднання: червона солона риба, вершковий сир і огірок. Ці абсолютно різні за смаком і текстурою продукти в тандемі дають смачний результат. Лаваш вдало оформляє обрану начинку і доповнює її нейтральними хлібними нотками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сьомга солона або Форель солона – 300 гр.
  • Лаваш – 2 шт.
  • Сир вершковий – 250 гр.
  • Огірки – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати рулет з лаваша з червоною рибою, вершковим сиром і огірком? Червону рибу можна купити вже в посоленном вигляді або засолити самостійно. Для начинки нам потрібно тільки філе нарізаємо його тонкими шматочками, роблячи зріз обов’язково поперек волокон.

Огірок промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін.

Ріжемо овоч на тонкі поздовжні пластини, а їх потім нарізаємо на довгу соломку. Якщо плід немолодий, має сенс шкірку зрізати, а насіння видалити.

Лист лаваша розкладаємо на столі.

Змащуємо його по всій поверхні вершковим сиром. Не забуваємо приділити увагу краях, щоб шари рулету добре скрепились і не розвалювалися.

На шар вершкового сиру вертикально розкладаємо шматочки червоної риби.

Між ними розкладаємо соломку з огірка також вертикально.

Формуємо рулет: згортаємо його вздовж покладеної начинки, щільно підгинаючи пальцями. Намагаємося згорнути його максимально щільно, щоб нарізані шматочки рулету потім добре тримали форму. Закуски рекомендується дати просочитися протягом півгодини, щоб лаваш став м’якше, податливі і ніжніше.

Розрізаємо приготований рулет на порційні шматочки по три-чотири сантиметри. Викладаємо їх на сервірувальну тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Новости