Лаваш – паличка-виручалочка у випадках, коли потрібно швидко приготувати закуску або ситний перекус. Причому для начинки можна використовувати абсолютно різні продукти: і залишки з холодильника утилізуємо, і сім’ю нагодуємо. Якщо в наявності є шматочок курки, трохи корейської моркви і сиру, це вже можна назвати стартовим набором інгредієнтів для смачної начинки. Рулет готується швидше, ніж читається даний рецепт!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Куряча грудка (відварна) – 150 гр.
  • Сир сирний – 140 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Огірки – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати рулет з лаваша з куркою і корейською морквою і сиром. Сирний сир викладаємо в невелику ємність. Додаємо до нього пропущений через прес зубок часнику і майонез. Гарненько змішуємо продукти, щоб вийшла однорідна маса.

Один з листів лаваша розкладаємо на столі і рівномірно змащуємо його отриманою масою.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Сирної стружкою посипаємо змащений лаваш. Накриваємо другим листом лаваша і злегка притискаємо руками по всій його площі. Вийшла подвійна основа з лаваша з сирною начинкою для майбутнього рулету. Поки будемо готувати інші інгредієнти, сухе тісто встигне трохи просочитися.

Огірки промиваємо, кінчики зрізаємо з двох сторін. Овочі натираємо на спеціальній тертці, щоб шматочки виходили довгими і тонкими. Якщо такий терки немає, то можна зробити це і ножем.

Курячу грудку ріжемо дрібними кубиками або розбираємо на тонкі волокна. До речі, варіант з курячою грудкою є більш дієтичним. Якщо немає бажання скорочувати калорії, можна використовувати абсолютно будь-які частини курки, смаженої або тушкованою.

Зелений лук промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими поперечними шматочками.

Починаємо збірку рулету. На поверхні основи з лаваша розкладаємо у вигляді смуг морквину по-корейськи, потім смужки огірків, потім подрібнені курку і зелений лук. Один з країв основи залишаємо вільним від начинки і наносимо на нього трохи майонезу – це допоможе «склеїти» шари, і рулет буде добре тримати форму.

Закручуємо рулет, рухаючись в бік змащеного майонезом краю. Формуємо його досить щільно, щоб начинка добре трималася між шарами. Сформованому рулету краще дати полежати в холодильнику хоча б півгодини, так лаваш стане м’якше і ніжніше. Якщо часу немає, можна подавати на стіл відразу, попередньо розрізавши на порції.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з корейською морквою Рулет з лаваша з куркою і корейською морквою Рулет з лаваша з куркою і сиром Рулет з лаваша з огірком Рулет з лаваша з сирним сиром