Для любителів солянки, коли у вас просто немає інгредієнтів для справжнього страви, пропонується приготувати її з рибних консервів і зелених оливок. Консервовані огірки до неї не додаються, так як занадто грубий у них розсіл. Блюдо виходить бюджетним, малокалорійним і разом з тим багатим вітамінами. У вас буде повноцінний обід і для звичайного, і для пісного столу. До солянці найкраще підходять консерви з скумбрії або сардин.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рибні консерви – 1 банка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Оливки – 100 гр.
- Томатна паста – 1 ст.
- Зелень – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лимон – 4 скибочки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати рибну солянку з консервів, спочатку підготуйте в розрахованому на 4 порції кількості продукти для рибної солянки.
В каструлі для варіння супу закип’ятіть чисту воду. Картоплини почистіть, промийте і наріжте на невеликі кубики або бруски. Перекладіть його в киплячу воду, трохи посоліть і поваріть протягом 10 хвилин на невеликому вогні.
Почистіть і помийте морквину та цибулину. Цибулю наріжте на невеликі кубики, а морква подрібніть на крупну тертку. Обсмажте їх протягом 10 хвилин і до легкого рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.
Потім цю засмажку перекладіть в бульйон з картоплею, покладіть також ложку томатної пасти, перемішайте і поваріть протягом 10 хвилин.
Зелені оливки порізати тонкими кружальцями і перекладіть в каструлю до киплячої солянці.
Рибні консерви перекладіть з баночки на тарілку і виделкою шматочки риби подрібніть. Потім консерви перекладіть до солянці, перемішайте і поваріть суп ще 6 хвилин. Вогонь вимкніть і дайте супу настоятися 10-15 хвилин.
Рибна солянка з консервів готова. Розлийте її в порційні тарілки, покладіть в кожну тарілку нарізану зелень і по скибочці лимона і подайте до обіду.
Смачного!