Рисово-кабачкова запіканка в духовці смачна і виглядають дуже апетитно! Її завжди можна приготувати на швидку руку. Якщо у вас залишилася готова рисова каша, змішайте її з тертим кабачком, яйцями і сиром. Таке блюдо можна їсти навіть, сидячи на дієті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Рис білий – 0.33 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 70 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт рисово-кабачкової запіканки в духовці гранично простий! Рис промийте, залийте 2/3 склянки води і варіть протягом 10-12 хвилин, потім залиште на 3 хвилини під кришкою.

Цибулю очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте на оливковій олії 3-5 хвилин.

Кабачок вимити, молодий плід очищати від шкірки не потрібно. Натріть овоч на крупній тертці.

Твердий сир натріть на тертці, ¼ відкладіть для посипання.

У мисці змішайте рис, цибулю, кабачок, сир і яйця, посоліть за смаком.

Форму для запікання змастіть маслом, викладіть в неї отриману масу, розрівняйте і посипте сиром.

Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин. Рисово-кабачкову запіканку можна подавати до столу зі сметаною.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків з сиром і яйцем Кабачки з сиром ПП рецепти з кабачків Рис з кабачками