«Донський» салат користується великою популярністю у більшості господинь. Я хочу запропонувати рецепт смачного і соковитого «Донського» салату з капустою на зиму. Для приготування ароматної закуски потрібні прості і доступні інгредієнти. Смачний салат відмінно підійде для будь-якого святкового застілля або сімейного вечері.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Масло рослинне – 130 гр.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Сіль – 45 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату Донський з капустою на зиму. Першим ділом ретельно переберіть капусту. Зіпсовані і брудні листочки зніміть. Підготовлену капусту нашаткуйте тонкою соломкою за допомогою гострого ножа, але краще всього використовувати спеціальну шатківницю. Підготовлену капусту складіть у глибоку ємність, додайте трохи солі, ретельно перемішайте і залиште приблизно на 20-25 хвилин. За цей час капуста добре пустить сік.

Огірки ретельно вимийте і обсушіть. Потім обріжте хвостики і наріжте тонкими кружечками.

Болгарський перець ретельно вимийте, а потім очистіть від серцевини і насіння, наріжте довільної форми.

Помідори ретельно промийте, а потім наріжте середніми за розміром шматочками, попередньо видаливши плодоніжку.

Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці або використовуйте також шатківницю. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді, а потім наріжте півкільцями.

Всі підготовлені овочі викладіть у ємність до капусти.

Додайте необхідну кількість солі, цукру, влийте рослинне масло і половину столового оцту. Ретельно перемішайте всі овочі і залиште приблизно на годину, накривши кухонним рушником або кришкою. Періодично перемішуйте.

Після чого овочі перекладіть в каструлю з товстим дном і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть салат приблизно 10-15 хвилин.

За 5 хвилин до готовності влийте залишився оцет і ретельно перемішайте. Підготуйте банки, ретельно вимийте їх з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Також можна скористатися духовою шафою. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Банки заповніть салатом, накрийте стерильними кришками. Банки з салатом помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок, поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, і стерилізують приблизно 7-10 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки і закатайте з допомогою закаточной машинки стерильними кришками. Гарячі банки переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.

А потім перемістіть охолоджені банки на довгострокове зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти, огірків і цибулі на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салати на зиму