Дунайський салат складається з безлічі яскравих овочів, колір яких може втрачатися при тривалій термічній обробці, а потім ще і стерилізації. Пропонуємо вам рецепт дунайського салату без стерилізації, який сподобається всім без винятку членам сім’ї.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат Дунайський без стерилізації на зиму легко! Моркву почистити і потерти крупно на тертці. Помідори помити, порізати невеликими кубиками, скласти в глибоку каструлю.

Солодкий перець помити, видалити насіння і перегородки, нарізати невеликими шматочками.

Великі цибулини почистити, помити і нашаткувати кубиками.

Всі овочі перемішати в каструлі, всипати сіль, перемішати і потримати в холодильнику 2 години. За цей час асорті овочів дасть багато соку. Сік цього потрібно злити. Довести на середньому вогні масу до кипіння, додати цукор, перемішати і варити 20 хв., вогонь при цьому зменшити. Не забувати помішувати. Влити рослинне масло, додати перець горошком, лавровий лист. Знову все перемішати, варити ще 5 хв, додати оцет. Розлити салат в простерилізовані банки, закатати ключем, дати постояти добу, щоб маса повільно охолола під теплою ковдрою. Зберігати в погребі протягом 1 року.

Приємного апетиту!

Салат " овочеве асорті на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати з болгарського перцю на зиму Салати з помідорів на зиму Салати у власному соку на зиму