Простий рецепт листкового салату Хризантема. Можна для його приготування використовувати будь-яку рибну консерву – в олії або у власному соку. Також знадобляться яйця, плавлений сир, яблуко і майонез. В якості прикраси використовуємо ріпчаста цибуля: вирізаємо з нього ту саму хризантему. Яблука рекомендуємо брати саме кислі або з легким ступенем солодощі, для гармонійного смаку.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яблука – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Рибні консерви – 200 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати салат Хризантема з консервами? Яйця варимо круто протягом дванадцяти хвилин, заливаємо холодною водою і остуджуємо. Потім очищаємо від шкаралупи і поділяємо на білки і жовтки. Білки натираємо на дрібній тертці. Отриману стружку першим шаром викладаємо на сервірувальне блюдо. Покриваємо тонкою сіточкою з майонезу.
Яблуко промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на четвертинки. Зрізаємо шкірку і видаляємо насінну коробочку. Натираємо м’якоть на дрібній тертці. Викладаємо яблучний шар поверх білкового. Змащуємо майонезом.
Наступний шар – натертий на дрібній тертці плавлений сир. Щоб продукт добре натирався і не прилипав до тертці, рекомендуємо потримати його тридцять хвилин в морозилці. За цей час він достатньо затвердіє, але не стане крижаною.
З рибної консерви зливаємо сік або масло. Рибу розминаємо виделкою на дрібні шматочки. Викладаємо її поверх плавленого сиру і наносимо зверху майонезну сітку.
Завершальний шар – натерті на дрібній тертці залишилися варені жовтки. Посипаємо ними поверхню салату і злегка притискаємо зворотною стороною ложки. Салат сформований.
Робимо «хризантему» з ріпчастої цибулі. Для цього цибулю очищаємо від лушпиння і робимо по її окружності глибокі надрізи, але не до кінця. Для наочності дивимося фото. Поміщаємо надрізану цибулину в невелику глибоку миску і заливаємо холодною водою. Через тридцять-сорок хвилин «пелюстки» розкриються самі.
Розкрилася цибулину витягуємо з води, стряхиваем зайву вологу і перешкодимо «хризантему» на поверхню салату. Навколо маємо гілочки свіжої петрушки для імітації листя.
Смачного!