Ефектний салат, який не вимагає особливих інгредієнтів, готується досить просто і створює святковий настрій. Весь секрет – в оздобленні поверхні: розкладаємо на неї тонкі смужки крабових паличок у формі квітки. Двоколірні «пелюстки» виглядають ошатно і відразу піднімають апетит. Сам салат за складом досить легкий і відмінно підходить в якості холодної закуски.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир голландський – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат Хризантема з крабовими паличками? Починаємо готувати салат з заправки, так як їй потрібно буде вкривати інгредієнти в процесі формування закуски. У невелику миску поміщаємо вказану кількість сметани, гірчиці і майонезу. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Подрібнену зелень додаємо в миску. Кілька щіпок подрібненого кропу залишаємо для прикраси. Змішуємо всі разом до однорідності – заправка готова.

Крабові палички звільняємо від упаковки і нарізаємо дрібними кубиками. Дві-три палички відкладаємо для прикраси.

На плоске блюдо для салату викладаємо подрібнені крабові палички – це перший шар. Покриваємо невеликою кількістю приготовленої заправки.

Зелений лук промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Висипаємо цибулю наступним шаром поверх крабових паличок.

Болгарський перець промиваємо, обсушуємо і очищаємо від насіння і плодоніжки. М’якоть ріжемо на маленькі шматочки. Укладаємо подрібнений перець наступним шаром після лука.

Яйця варимо круто протягом дванадцяти хвилин, заливаємо холодною водою і остуджуємо. Очищаємо і натираємо на крупній тертці. Оформляємо наступний шар поверх перцю з варених яєць. Щедро змащуємо заправкою.

Помідори промиваємо, обсушуємо і ріжемо на дрібні кубики. Якщо в процесі нарізки виділилося багато соку, його обов’язково зливаємо, щоб у готовому салаті не було занадто багато вологи. Подрібнений томат розміщуємо поверх шару з яєць.

Голландський сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо отриманої стружкою поверхню салату.

Фінальний штрих – прикраса салату. Залишені крабові палички акуратно розгортаємо в плоский шар. Нарізаємо його тонкою соломкою. викладаємо соломку у вигляді квітки по колу салату, як на фото. По центру можна укласти гірку з тертого сиру. По колу наносимо обідок з кропу. Прибираємо салат в холодильник на годину для просочення, після чого подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Крабовий салат Крабовий салат без яєць Салат з крабовими паличками Салат з крабовими паличками і помідорами Салат з крабовими паличками і яйцем Салат з крабовими паличками, сиром і ананасом Салат з крабовими паличками, яйцем і капустою