чи Знали ви, що з молодих кабачків можна приготувати шалено смачний салат? Вони відмінно поєднуються зі свіжими томатами. Додамо трохи лимонного соку, свіжої зелені, оливкового масла і спецій – і у вас на столі справжній шедевр! Головне правило – дати овочам трохи настоятися і просочитися спеціями, часником і олією. Отже, почнемо!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 150 гр.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ст.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Базилік свіжий – 1 гілка
- Кріп – 2 – 3 гілки
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.25 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Для приготування салату з сирих кабачків ми відбираємо тільки молоденькі кабачки. Кабачок промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо його від шкірки. Потім за допомогою овочечистки нарізаємо кабачки тонкими скибочками.
Помідори промиваємо, викладаємо на рушник, щоб вони трохи обсохнули і нарізаємо їх великими кубиками. Додаємо помідори в миску до кабачків, додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб овочі пустили сік.
В невеликій ємності змішуємо оливкову олію, цукор, чорний мелений перець, пропущений через прес часник і сік лимона. Перемішуємо всі інгредієнти.
Після того, як кабачки і помідори пустили сік, додаємо до них посічену свіжу зелень і заправку, добре перемішуємо й даємо настоятися при кімнатній температурі близько години.
Готовий салат викладаємо в салатник, прикрашаємо гілочкою базиліка і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Новости