Салат із зелених помідор гострий виходить смачним і дозволяє використовувати недозрілі зелені помідори. Заготівля в часниковою заливці буде оцінена любителями гострих страв. Цей салат відмінно доповнить жирні і ситні страви з м’яса.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори зелені – 2,5 кг
- Часник 8 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
Процес приготування:
Готувати салат із зелених помідор гострий одне задоволення! Помідори ретельно вимийте, видалите м’яті і зіпсовані плоди. Використовуйте тільки щільні і тверді томати.
Солодкий перець вимийте і витріть рушником.
З часнику видалити лушпиння і промийте під проточною водою.
Помідори розділіть ножем навпіл, великі – на 4 частини.
Складіть шматочки томатів в широкий таз.
Перець розріжте навпіл і видаліть плодоніжку з насінням і перегородки. Розріжте овоч на великі частини і подрібніть в кашку з допомогою м’ясорубки або блендера.
Часник пропустіть через прес або дуже дрібно порубаєте. Повинно вийти ½ склянки часникової кашки приблизно.
Подрібнені перець і часник перекладіть до помідорів.
Влийте олію без яскравого і сильного запаху.
Додайте до інгредієнтів оцет.
Всипте цукор овочі.
Посипте заготівлю сіллю. На даному етапі приготування не додавайте всю сіль, краще в кінці приготування досолити при бажанні.
Акуратно перемішайте всі складові і залиште салат на 20 хвилин для виділення соку.
Помістіть посуд із заготівлею на слабкий вогонь, закип’ятити і варіть 10 хвилин, помішуючи, щоб маса не пригоріла.
В стерильні банки розкладіть помідори.
Залийте до верху банки часниковим розсолом і відразу закрутіть кришкою.
Розмістіть заготівлю, обгорнувши ковдрою на добу для повільного остигання.
Приємного апетиту!
Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без моркви на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати без цибулі на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати на зиму Салати у власному соку на зиму