Грузинська кухня багата різними рецептами смачних гострих закусок і салатів. У хід йдуть і зелені помідори, після маринування вони залишаються хрусткими, але набувають вишукану пікантність.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори зелені – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,2 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 – 150 гр.
- Масло соняшникова 50 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Зелень – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Коріандр – 1 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 0.25 ч. л.
- Орегано – 0.25 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – 15 гр.
Процес приготування:
Як приготувати салат із зелених помідорів по-грузинськи? Помідори помийте і наріжте тонкими кружечками, перекладіть в ємність, де буде маринуватися салат.
Солодкий перець помийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте тонкими смужками, додати до помідорів.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями, відправте до інших овочів.
Зелень також помийте, дрібно порубаєте ножем. Додайте до нарізаним інгредієнтів соняшникова олія, оцет, спеції і сіль, добре перемішайте.
Салат накрийте кришкою і поставте його під гніт на 1-2 дні при кімнатній температурі. Такий салат можна їсти відразу або закатати його в банки, простерилізувати і залишити на зиму.
Приємного апетиту!
Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати без цукру на зиму Овочеві салати на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без моркви на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати на зиму