Грузинська кухня багата різними рецептами смачних гострих закусок і салатів. У хід йдуть і зелені помідори, після маринування вони залишаються хрусткими, але набувають вишукану пікантність.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори зелені – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 – 150 гр.
  • Масло соняшникова 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Зелень – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 0.25 ч. л.
  • Орегано – 0.25 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – 15 гр.

Процес приготування:

Як приготувати салат із зелених помідорів по-грузинськи? Помідори помийте і наріжте тонкими кружечками, перекладіть в ємність, де буде маринуватися салат.

Солодкий перець помийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте тонкими смужками, додати до помідорів.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями, відправте до інших овочів.

Зелень також помийте, дрібно порубаєте ножем. Додайте до нарізаним інгредієнтів соняшникова олія, оцет, спеції і сіль, добре перемішайте.

Салат накрийте кришкою і поставте його під гніт на 1-2 дні при кімнатній температурі. Такий салат можна їсти відразу або закатати його в банки, простерилізувати і залишити на зиму.

Приємного апетиту!

Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати без цукру на зиму Овочеві салати на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без моркви на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати на зиму