Овочеві салати на зиму доповнять будь-який гарнір або основне блюдо. Зелені помідори додадуть салату оригінальну кислинку, а часник – легку пікантність. Гарний такий салат тим, що його можна заготовити і подавати до столу в будь-який час року.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори зелені – 1,5 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати салат із зелених помідорів з часником на зиму просто! Промиваємо зелені помідори, даємо їх обсохнути і нарізаємо тонкими пластинами. Часник очищаємо, зубчики можна залишити цілими або теж порізати пластинами. Подрібнюємо зелень.

В одній глибокої посуді з’єднуємо часник і помідори, перемішуємо і залишаємо в прохолодному місці на дві години. Після того, як помідори пустять сік, вміст можна ставити на вогонь. На цьому ж етапі додаємо подрібнену зелень, сіль, цукор, оцет і масло. Перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Готовий салат розливаємо по чистим стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо охолонути при кімнатній температурі. Готово, можна відправляти на зберігання в прохолодне місце.

Зелені помідори на зиму Овочеві салати на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без капусти на зиму Салати без моркви на зиму Салати у власному соку на зиму