Якщо ви шукаєте закуску, яка чудово поєднувалася б з будь-яким блюдом і при цьому гармонійно б доповнювала його, зупиніться на рецепті салату із зелених помідорів з часником. Цей пікантний, соковитий, насичений смаком і ароматом салат швидко стане невід’ємною частиною кожного вашого сімейного обіду.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори зелені – 5 кг
- Часник – 200 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Селера – 1 пучок
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Лавровий лист – 12 шт.
- Перець чорний горошок – 24 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
Процес приготування:
Як почати готувати салат із зелених помідорів з часником? Помідори перебрати, помити, трохи просушити. Кожен помідор розрізати на часточки.
Всі спеції для закачування зелених помідорів з часником підготувати. Часник очистити і дрібно нарізати, зелень помити і дрібно нашаткувати. Перець чилі вимити, видалити насіння і дрібно нарізати.
Скласти у велику ємність часточки помідорів, часник, зелень і перець чилі. Залити в миску оцет, додати цукор і сіль, все ретельно перемішати. Накрити миску з помідорами тарілкою і пресом, залишити помідори на кілька годин, щоб вони пустили сік.
Банки і кришки для закачування помідорів стерилізувати. У кожну банку викласти 6 шт. перцю горошком і 2 лаврових листа. По банкам щільно розкласти зелені помідори з часником, залити в кожну банку утворився сік. Стерилізувати банки у великій каструлі з водою, потім банки з салатом закатати. Після охолодження зберігати салат із зелених помідорів з часником в прохолодному темному місці. Приємного апетиту!
Гострий салат з помідорів на зиму Гострі салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати без капусти на зиму Салати у власному соку на зиму