Якщо ви шукаєте закуску, яка чудово поєднувалася б з будь-яким блюдом і при цьому гармонійно б доповнювала його, зупиніться на рецепті салату із зелених помідорів з часником. Цей пікантний, соковитий, насичений смаком і ароматом салат швидко стане невід’ємною частиною кожного вашого сімейного обіду.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори зелені – 5 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Селера – 1 пучок
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лавровий лист – 12 шт.
  • Перець чорний горошок – 24 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка

Процес приготування:

Як почати готувати салат із зелених помідорів з часником? Помідори перебрати, помити, трохи просушити. Кожен помідор розрізати на часточки.

Всі спеції для закачування зелених помідорів з часником підготувати. Часник очистити і дрібно нарізати, зелень помити і дрібно нашаткувати. Перець чилі вимити, видалити насіння і дрібно нарізати.

Скласти у велику ємність часточки помідорів, часник, зелень і перець чилі. Залити в миску оцет, додати цукор і сіль, все ретельно перемішати. Накрити миску з помідорами тарілкою і пресом, залишити помідори на кілька годин, щоб вони пустили сік.

Банки і кришки для закачування помідорів стерилізувати. У кожну банку викласти 6 шт. перцю горошком і 2 лаврових листа. По банкам щільно розкласти зелені помідори з часником, залити в кожну банку утворився сік. Стерилізувати банки у великій каструлі з водою, потім банки з салатом закатати. Після охолодження зберігати салат із зелених помідорів з часником в прохолодному темному місці. Приємного апетиту!

Гострий салат з помідорів на зиму Гострі салати на зиму Пікантні салати на зиму Салат із зелених помідор без стерилізації на зиму Салати без капусти на зиму Салати у власному соку на зиму