Коли основний врожай зібрали і ще залишилися недоспелые помідори – не поспішайте викидати. Дуже смачний овочевий салат можна використовувати як закуску або заправку в суп і приготувати її не складно, без стерилізації.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори зелені – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Морква – 300 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець червоний мелений – на кінчику ножа
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати салат із зелених помідорів з морквою і цибулею на зиму? Помідори добре промийте, обсушіть і наріжте середніми кубиками.
Цибулю очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
Моркву почистіть і натріть на тертці крупно.
Розігрійте сковороду, додайте масло і викладіть цибулю, підсмажте його до рум’янцю і додайте моркву. Тушкуйте овочі на невеликому вогні 15 хвилин, помішуючи.
Покладіть в сковороду помідори і готуйте ще 15 хвилин, періодами заважаючи. Посоліть овочі і приправте спеціями і тушкуйте ще 5 хвилин. У самому кінці приготування влийте оцет і розмішайте.
Розподіліть гарячий салат по стерильним банкам, закрутіть і переверніть догори дном. Укутайте закатку рушником на ніч. Вранці перенести в темне прохолодне місце на зберігання до зими.
Приємного апетиту!
Салат " овочеве асорті на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати з цибулею на зиму