Салат «Кобра» з помідорів – пікантна заправка, яка чудово доповнить різні страви з м’яса. Для того, щоб приготувати таку закуску в домашніх умовах, вам потрібно нехитрий набір продуктів і чітке дотримання покрокової інструкції, яка представлена вашій увазі.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
- Яблука (кислі) – 0.5 кг
- Морква – 0.5 кг
- Перець чилі – 50 гр.
- Часник – 200 гр.
- Масло рослинне – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Підготуйте всі інгредієнти, які знадобляться нам для приготування салату кобра з помідорів на зиму. Солодкий перець необхідно вимити, розрізати на чотири частини, видалити плодоніжку і насіння. Яблука також промиваємо, розрізаємо на чотири частини, позбавляємося від серцевини. Промиті помідори, так само як і очищену моркву нарізаємо на чотири частини.
Потім всі нарізані овочі переводимо в пюреобразное стан за допомогою м’ясорубки.
Після цього овочеве пюре переливаємо в каструлю, ставимо на помірний вогонь. Після того, як маса закипить, варимо її протягом години. У процесі варіння не забувайте періодично помішувати пюре.
Тим часом очищаємо від лушпиння часник, потім беремо гострий перець і видаляємо у нього хвостики.
Після цього часник разом з гострим перцем пропускаємо через м’ясорубку.
Наступний крок – в овочеву масу відправляємо пюре з перцю і часнику, цукор, оцет і рослинне масло. Все перемішуємо і варимо протягом десяти хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню. Розливаємо салат в стерилізовані банки, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо щільним ковдрою до повного охолодження вмісту банок.
Приємного апетиту!
Гострі салати на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без капусти на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати у власному соку на зиму