Лечо з рисом відомо багатьом господиням ще з далеких часів перебудови. Воно просто в приготуванні, набір продуктів доступний і звичайний. І незважаючи на це, салат завжди виходить ситним та смачним блюдом для зимового столу. Для цього лечо виберіть м’ясисті сорти перців і помідорів. Рис для салату підходить будь. Готуємо без стерилізації.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Морква – 0.5 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • білий Рис (відварений) – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат лечо з рисом на зиму. Почистіть цибулини і наріжте на невеликі кубики.

Почистіть і помийте моркву і наріжте її на тонкі брусочки.

У солодкого перцю видаліть плодоніжки і насіння. Очищений перець промийте і наріжте тонкою соломкою.

Помідори перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою. Отримане пюре перелийте в посуд для гасіння лечо.

Рис промийте холодною водою і трохи відваріть, тільки не до готовності.

томатне пюре покладіть нарізані овочі і додайте вказане в рецепті кількість солі, цукру і рослинної олії. Тушкуйте лечо на невеликому вогні протягом 1 години від початку кипіння, періодично її помішуючи.

Після закінчення цього часу покладіть в лечо відварений рис, влийте оцет і тушкуйте ще 20 хвилин.

Готове лечо розкладіть у заздалегідь простерилізовану баночки і герметично закупорьте.

Баночки остудіть в перевернутому вигляді і під теплим пледом, а потім перенесіть на зберігання в холодне місце.

Вдалих заготовок!

Овочеві салати на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з перцю з рисом на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з крупами і овочами на зиму