Велика різноманітність овочів в маринаді, зібраних в одній банці – це мисливський салат. Смачний, в міру солоний, такий ароматний і корисний, він припаде до смаку вам і вашим гостям і стане відмінною альтернативою свіжого салату на святковому або повсякденному столі. Невелику кількість рослинної олії залишає салат легким і хрустким, не додаючи йому зайві калорії.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Огірки – 250 гр.
- Болгарський перець солодкий – 250 гр.
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Морква – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 6 – 8 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
- Оцет столовий 9% – 35 мл
- Сіль – 20 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати салат мисливський на зиму? Овочі в каструлю будемо укладати шарами, помістивши найсоковитіші зверху, щоб в процесі приготування вони пустили сік і просочили менш соковиті овочі, які знаходяться знизу. Моркву чистимо від шкірки і промиваємо під проточною водою. Потім шаткуємо її тонкими півкільцями і викладаємо в каструлю з товстим дном.
Капусту промиваємо і шаткуємо тонкими скибочками, укладаємо до моркви в каструлю.
Наступний шар – нашатковану тонкими півкільцями цибулю.
Огірки замочуємо на 30-40 хвилин у холодній воді, щоб вони наситилися водою і стали більш соковитими і хрусткими, потім промиваємо і шаткуємо їх тонкими півкільцями. Наступним шаром викладаємо на цибулю.
Перець промиваємо, очищаємо від плодоніжок і насіння розрізаємо вздовж навпіл і ще раз навпіл і шаткуємо тонкими скибочками. Укладаємо в каструлю поверх огірків.
Завершальний шар – нарізані невеликими шматочками помідори, сіль, лавровий лист і перець. Після того, як всі підготовлені овочі і покладені в каструлю шарами – ставимо каструлю на вогонь і прогріваємо овочі на середньому вогні протягом 5-7 хвилин. Щоб морква не пригоріла до дна каструлі – можна додати 2-3 столові ложки води.
Після того, як овочі стали м’якими, додаємо рослинне масло і оцет, перемішуємо, на середньому вогні доводимо салат до кипіння і проварюємо овочі 5-7 хвилин, не забуваючи їх помішувати. Після закінчення часу каструлю з салатом знімаємо з вогню.
Гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, заповнюємо маринадом, в якому тушкувалися овочі. Банки ставимо у велику каструлю, на дно якої покладена бавовняна серветка і наливають теплу воду з чайника так, щоб вона покрила банки по плічка. Каструлю ставимо на вогонь, доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і стерилізуємо салат 5-7 хвилин.
Банки з готовим салатом за допомогою прихватов виймаємо з каструлі і щільно закручуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.
Гострі салати з огірків на зиму Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків, помідорів і перцю Салат з огірків, цибулі та моркви на зиму Салати з помідорів на зиму