Коли вас настільки радує урожай огірків, що ви не встигаєте їх влаштовувати, дуже часто плоди перестигають. Цей салат саме на такий випадок. Використовуйте для його приготування овочі будь-якого розміру і сорту, смак це не зіпсує. А ще в цьому салаті багато цибулі – 1/6 від всього обсягу, він відмінно доповнює смак огірків.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Огірки – 2,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Як приготувати класичний салат Ніжинський ? Огірки помийте і складіть в миску, налийте в нього холодну воду на 2 години і добре промийте. Відріжте у овочів кінчики і наріжте в залежності від розміру колами або півколами.
Цибулю очистіть, сполосніть і наріжте тонкими півкільцями. Складіть овочі в миску, посоліть і добре перемішайте інгредієнти. Відставте його в бік на 30 хвилин, щоб виділився сік з огірків.
У каструлю покладіть перець, лавровик, гірчицю, цукор, масло і оцет. Розмішуйте, поки крупинки цукру не розчиняться. Перекладіть пустили сік огірки в каструлю, перемішати і закип’ятити. Потримайте на невеликому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.
Гарячий салат покладіть в стерильні сухі банки до верху і закрутіть кришку. Переверніть їх і накрийте ковдрою до абсолютного остигання.
Приємного апетиту!
Гострі салати з огірків на зиму Салат з огірків без стерилізації на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з переросли огірків на зиму Салати без стерилізації на зиму