Коли вас настільки радує урожай огірків, що ви не встигаєте їх влаштовувати, дуже часто плоди перестигають. Цей салат саме на такий випадок. Використовуйте для його приготування овочі будь-якого розміру і сорту, смак це не зіпсує. А ще в цьому салаті багато цибулі – 1/6 від всього обсягу, він відмінно доповнює смак огірків.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Огірки – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Як приготувати класичний салат Ніжинський ? Огірки помийте і складіть в миску, налийте в нього холодну воду на 2 години і добре промийте. Відріжте у овочів кінчики і наріжте в залежності від розміру колами або півколами.

Цибулю очистіть, сполосніть і наріжте тонкими півкільцями. Складіть овочі в миску, посоліть і добре перемішайте інгредієнти. Відставте його в бік на 30 хвилин, щоб виділився сік з огірків.

У каструлю покладіть перець, лавровик, гірчицю, цукор, масло і оцет. Розмішуйте, поки крупинки цукру не розчиняться. Перекладіть пустили сік огірки в каструлю, перемішати і закип’ятити. Потримайте на невеликому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи.

Гарячий салат покладіть в стерильні сухі банки до верху і закрутіть кришку. Переверніть їх і накрийте ковдрою до абсолютного остигання.

Приємного апетиту!

Гострі салати з огірків на зиму Салат з огірків без стерилізації на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з переросли огірків на зиму Салати без стерилізації на зиму