Ніжний салат з томатів і огірків на зиму без стерилізації, який не вибухає. Звучить неймовірно? Але так воно і є. З овочів також не забудьте придбати солодкий болгарський перець і ріпчасту цибулю.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 1,7 кг
- Помідори свіжі – 1,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Зелень – за смаком
- Часник – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату Ніжинський з помідорами. Овочі почистити, помити. Видалити плодоніжки, хвостики і кінчики. Огірки в салат підійдуть будь-які, головне без великих насіння всередині. Потерти огірки на тертці для моркви по-корейськи.
Помідори порізати півкільцями, але не тонко, інакше перетворяться в кашку.
Цибулю почистити, порізати півкільцями.
У перцю видалити ніжку і серцевину з насінням, перегородки. Також нарізати півкільцями.
Можна додати зелень. Додати сіль, цукор, оцет і рослинне масло.
Часник можна почистити і порізати дольки вздовж.
Все перемішати, залишити при кімнатній температурі на 15 хвилин, щоб овочі пустили сік.
Банки і кришки ретельно вимити, прополоскати, висушити.
Перелити масу з соком в металеву ємність, у якій буде варитися салат.
Поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння.
Не забувати перемішувати, огірки будуть міняти колір. Прокип’ятити близько 5 хв, потім розлити по банках і закатати або закрутити кришками.
Перевернути догори дном під старою ковдрою і повністю остудити.
Винести в холодне темне місце, де Ніжинський салат з помідорами і огірками зберігається протягом 1 року.
Приємного апетиту!
Гострі салати з огірків на зиму Салат з огірків з часником на зиму Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без стерилізації на зиму