Салат «Оленка» з буряків за класичним рецептом досить поширена заготівля на зиму. Такий салат подають взимку в якості самостійної закуски або використовують для приготування ароматного борщу. Заготівля містить велику кількість корисних вітамінів, так як готується з великої кількості смачних і соковитих овочів.
Інгредієнти: на 4 л.
- Буряк – 4 кг
- Морква – 500 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Перець чилі – за бажанням
- Петрушка – 1 пучок
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль – 60 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати класичний рецепт салату Оленка з буряка просто! Ретельно вимийте моркву, помідори і болгарський перець. Моркву очистіть за допомогою овочечистки, а потім натріть на крупній тертці або скористайтеся терткою для моркви по-корейськи. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте невеликими кубиками. Помідори наріжте невеликими кубиками, попередньо видаливши плодоніжку. Болгарський перець наріжте соломкою, попередньо видаливши серцевину з насінням.
Буряк ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки від шкірки.
Очищену буряк натріть на крупній тертці або візьміть тертці для корейської моркви.
В глибоку сковороду налийте необхідну кількість рослинного масла, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім викладіть цибулю і готуйте на невеликому вогні, періодично перемішуючи до зміни кольору.
Після чого додайте натерту моркву і, постійно перемішуючи, готуйте 5-7 хвилин.
Потім викладіть подрібнений болгарський перець і добре перемішайте.
Після чого додайте натерту буряк. Додайте необхідну кількість столового оцту. Перемішайте і готуйте приблизно 15-20 хвилин без кришки.
В останню чергу викладіть нарізані помідори. Добре перемішайте, овочеву масу накрийте кришкою і готуйте близько 30-40 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додайте необхідну кількість солі і цукрового піску, ретельно перемішайте. Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Також можна скористатися водяний лазнею. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Гарячу заготівлю розкладіть по стерильним банкам і добре закрутіть стерильними кришками, після чого банки з закускою закутати теплою ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, потім переверніть банки і перемістіть їх на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з моркви на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви