Салат Цезар шарами – це ще один із варіантів приготування салату з пекінською капустою, перепелиними яйцями і устричним соусом. Викладемо його верствами і приправимо соусом зверху, а перемішувати його або насолоджуватися окремими інгредієнтами по черзі – кожен вирішить сам для себе у власній тарілці.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Куряче філе – 800 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Листовий салат – 250 гр.
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Батон – 4 скибочки
- Яйце перепелине – 7 шт.
- Для заправки: –
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Яйце – 3 шт.
- Устричний соус – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сир Пармезан – 90 гр.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Готувати салат Цезар шарами просто! Куряче філе промийте і опустіть в киплячу воду. Після закипання зніміть піну, зробіть малий вогонь і поваріть м’ясо 25 хвилин.
Всипте 1 ст. л. солі і варіть ще 5 хвилин.
Перекладіть м’ясо на тарілку для охолодження.
прогрійте Духовку до 220 градусів. Батон наріжте кубиками, обрізавши грубі кірки, і покладіть на деко.
Збризніть оливковою олією і трохи посоліть.
Підсмажте грінки приблизно 4 хвилини, перевертаючи періодами. Дістаньте і перекладіть в окремий посуд.
Перепелині та курячі яйця, покласти в підсолену воду і поставте на вогонь.
Курячі – дістаньте через 1,5 хвилини після закипання і занурте в холодну воду.
Перепелині – варіть 4-5 хвилин і теж охолодіть.
Твердий сир натріть дрібно і складіть в чашу. Часник очистіть, поріжте на частини і покладіть в сир. Курячі яйця розбийте в чашу, вони будуть некруто.
Додайте майонез, оливкова і соняшникова олія, цукор, устричний соус, гірчицю і видавіть сік лимона через сито.
Збийте все ретельно змішати і перекладіть в чистий сухий пакет.
Салат і капусту вимийте і просушіть. Салат наріжте смужками і викладіть на дно страви.
Капусту дрібно наріжте і покладіть на салат.
Полийте тонкими смугами соусу, для цього обріжте куточок пакета.
Філе грудки наріжте тонкими пластинами поперек волокон і розкладіть на зелені.
Помідори помийте і наріжте скибочками, укладіть на м’ясо.
Пармезан натріть на тертці дрібно і посипте їм салат.
Полийте соусом.
Перепелині яйця очистіть і розділіть на четвертини.
Викладіть залишився салат і посипте все сухариками.
Салат можна ще раз полити соусом тонкою сіткою і прикрасити в середині гілкою петрушки.
Приємного апетиту!
«Цезар» з куркою і пекінською капустою «Цезар» з куркою, сухариками, помідорами і пекінською капустою Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» з куркою і майонезом Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» з куркою та перепелиними яйцями