Салат Цезар шарами – це ще один із варіантів приготування салату з пекінською капустою, перепелиними яйцями і устричним соусом. Викладемо його верствами і приправимо соусом зверху, а перемішувати його або насолоджуватися окремими інгредієнтами по черзі – кожен вирішить сам для себе у власній тарілці.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Куряче філе – 800 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Листовий салат – 250 гр.
  • Капуста пекінська – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Батон – 4 скибочки
  • Яйце перепелине – 7 шт.
  • Для заправки: –
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 3 шт.
  • Устричний соус – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 90 гр.
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати салат Цезар шарами просто! Куряче філе промийте і опустіть в киплячу воду. Після закипання зніміть піну, зробіть малий вогонь і поваріть м’ясо 25 хвилин.

Всипте 1 ст. л. солі і варіть ще 5 хвилин.

Перекладіть м’ясо на тарілку для охолодження.

прогрійте Духовку до 220 градусів. Батон наріжте кубиками, обрізавши грубі кірки, і покладіть на деко.

Збризніть оливковою олією і трохи посоліть.

Підсмажте грінки приблизно 4 хвилини, перевертаючи періодами. Дістаньте і перекладіть в окремий посуд.

Перепелині та курячі яйця, покласти в підсолену воду і поставте на вогонь.

Курячі – дістаньте через 1,5 хвилини після закипання і занурте в холодну воду.

Перепелині – варіть 4-5 хвилин і теж охолодіть.

Твердий сир натріть дрібно і складіть в чашу. Часник очистіть, поріжте на частини і покладіть в сир. Курячі яйця розбийте в чашу, вони будуть некруто.

Додайте майонез, оливкова і соняшникова олія, цукор, устричний соус, гірчицю і видавіть сік лимона через сито.

Збийте все ретельно змішати і перекладіть в чистий сухий пакет.

Салат і капусту вимийте і просушіть. Салат наріжте смужками і викладіть на дно страви.

Капусту дрібно наріжте і покладіть на салат.

Полийте тонкими смугами соусу, для цього обріжте куточок пакета.

Філе грудки наріжте тонкими пластинами поперек волокон і розкладіть на зелені.

Помідори помийте і наріжте скибочками, укладіть на м’ясо.

Пармезан натріть на тертці дрібно і посипте їм салат.

Полийте соусом.

Перепелині яйця очистіть і розділіть на четвертини.

Викладіть залишився салат і посипте все сухариками.

Салат можна ще раз полити соусом тонкою сіткою і прикрасити в середині гілкою петрушки.

Приємного апетиту!

«Цезар» з куркою і пекінською капустою «Цезар» з куркою, сухариками, помідорами і пекінською капустою Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» з куркою і майонезом Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» з куркою та перепелиними яйцями