Вашій увазі представлена оригінальна технологія приготування знаменитого салату Цезар. Блюдо складається з звичайних інгредієнтів, приготувати його нескладно. Такий салат підійде як для щоденного раціону, так і святкового столу. Приготуйте це страва, воно підкорить ваше серце!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Салат Романо – 150 гр.
  • Батон – 4 скибочки
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вустерський соус – 1 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 9 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати оригінальний рецепт салату Цезар легко! На самому початку зробимо заправку для салату. Раздавливаем ножем зубчик часнику і змащуємо їм ємність, в якій будемо замішувати заправку. Потім сам часник поки відкладаємо в сторону.

В каструлю набираємо воду, ставимо на вогонь і чекаємо закипання. Потім у киплячу воду рівно на одну хвилину опускаємо курячі яйця. Після остуджуємо їх.

Беремо половинку лимона і вичавлюємо з нього сік. Зробити це можна спеціальним пристосуванням або вручну.

У посудину, змащену часником, відправляємо яйця, гірчицю, лимонний сік, вустерський соус, трохи солі і меленого перцю. Всі інгредієнти збиваємо, потім поступово вводимо оливкова олія (6 столових ложок), не перестаючи збивати заправку. Соус вийде однорідним, нагадує рідку сметану. Розігріваємо духовку до 180 градусів.

Салатні листя ретельно промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на рушник, щоб стекла вся рідина і листя обсушились.

Пармезан для салату необхідно натерти на крупній тертці.

З батона зрізаємо шкірку і нарізаємо його кубиками (приблизно 1 см на 1 см).

Розігріваємо сковороду, додаємо решту оливкової олії і роздавлений часник. Обсмажуємо його близько 30 секунд, прибираємо і потім відправляємо в ароматне масло кубики батона. Вони повинні увібрати в себе масло.

Потім знімаємо з вогню і пересипаємо сухарики на деко. Розміщуємо їх в гарячу духовку і сушимо до рум’яного кольору. Остуджуємо.

Всі підготовлені інгредієнти. Приступимо до оформлення страви. Листя салату рвемо руками на невеликі частини. Викладаємо на сервірувальну тарілку і поливаємо соусом. Акуратно перемішуємо. Потім викладаємо сухарики. Також поливаємо соусом. Зверху посипаємо салат тертим сиром. Цезар готовий!

Приємного вам апетиту!

Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» без помідорів