Салат «Цезар» з червоною рибою і креветками буде цікавим і смачним варіантом страви на святковий стіл. Що перше приходить на думку, коли ви чуєте слово «Цезар»? Як правило, всі згадують про смачний салат. Цей рецепт прийшов до нас з американської кухні і впевнено влаштувався в меню багатьох кафе і ресторанів. З м’ясом курки або морепродуктів – це завжди дуже смачно.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Масло оливкова – 100 мл
  • Листовий салат – 0.5 пучків
  • Сьомга слабосолона або Форель слабосолона – 200 гр.
  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Білий хліб – 200 гр.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат «Цезар» з червоною рибою і креветками просто! Зріжте скориночку з білого хліба, м’якоть наріжте кубиками.

Зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть.

На розігріту сковороду налийте невелику кількість соняшникової масло, обсмажте на ньому часник 2-3 хвилини.

Акуратно ложкою викладіть зі сковороди часник і покладіть туди хлібні кубики, обсмажте їх до золотистого кольору.

Готові сухарики перекладіть на тарілку і остудіть.

Яйця відваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу, відокремте жовтки від білків.

Жовтки розімніть виделкою і змішайте з гірчицею, до цієї суміші додайте оцет, сік лимона, оливкова олія, все ретельно перемішайте, можна скористатися для цих цілей міксером. Це буде служити соусом до салату.

Креветки опустіть в киплячу воду і проварити 2-3 хвилини. Дістаньте їх з води і остудіть.

Листя салату замочіть в холодній воді, так він довше залишиться хрустким. Після цього обсушіть його паперовими рушниками.

Порвіть листя салату руками, розкладіть його на плоскому блюді, полити його соусом.

Сьомгу очистити від шкірки і кісток, наріжте невеликими шматочками, розкладіть рибу поверх салату.

Креветки також додайте до вже наявних інгредієнтів.

Помідори помийте, розріжте навпіл і покладіть до салату.

Посипте тертим сиром і сухариками.

Салат «Цезар» подавайте відразу після приготування, щоб сухарики не розмокли.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і сухариками Салат з креветками, помідорами і сиром Салат з креветками, помідорами чері та сиром Салат з креветками, сиром, помідорами і яйцем Салати з креветками