Вашій увазі представлений класичний спосіб приготування цього простого і дивно смачного салату. Готується він з сухариками, як основний інгредієнт цього салату. Також для нього знадобляться листя салату, курка і твердий сир “Пармезан”. Салат заправляється спеціально приготованим соусом.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Листовий салат – 1 пучок
- Куряче філе – 1 шт.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для сухариків: –
- Багет – 1 шт.
- Масло оливкове – 150 мл
- Часник – 1 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Вустерський соус – 1 ст. л.
- Масло оливкове – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати салат Цезар з куркою і сухариками? Спочатку приготуйте для салату сухарики. У білого хліба обріжте скоринку і хліб поріжте на кубики.
Нарізаний хліб укладіть на деко, застелене папером для випічки. Полийте шматочки оливковою олією, ароматизованим часником. Для цього почистіть часник, подрібніть ножем, покладіть його в чашку з оливковою олією і прогрійте в мікрохвильовій печі протягом 20 секунд. Можна сухарики просто полити олією і посипати їх невеликою кількістю сухого часнику.
Лист з сухариками помістіть в духовку при 120°С на 20 хвилин. Стежте, щоб сухарики тільки підрум’янилися, а не підгоріли, інакше вони зіпсують смак салату.
Листя салату промийте під проточною водою і паперовим рушником видаліть всю рідину.
Красиве блюдо для складання салату добре натріть очищеним часниковим зубком.
Чисті і сухі салатні листя порвіть руками на шматочки і викладіть їх на блюдо.
Куряче філе промийте, обсушіть і розріжте на дві половинки. Потім м’ясо відбийте молоточком і по своєму смаку посипте сіллю і перцем. Шматочки філе обсмажте на розігрітій оливковій олії по 5 хвилин на кожній стороні.
Обсмажене філе трохи охолодіть, і поріжте на невеликі поздовжні шматочки.
Потім приготуйте спеціальний соус для Цезаря. Для цього відваріть в окропі протягом однієї хвилини яйце, яке обов’язково попередньо потримайте при кімнатній температурі 2-3 години або нагрійте в теплій воді протягом 30 хвилин.
У склянку налийте 150 мл оливкової олії і покладіть в нього яйце, яке варилося не більше 1 хвилини. Потім заглибним блендером, не відриваючи його від дна склянки, збийте.
В отриману суміш налийте свіжий сік, вичавлений з лимона і додайте столову ложку вустерського соусу для салату Цезар. Цей соус можна купити в супермаркеті, адже саме він визначає смак цього салату.
Всі інгредієнти в стакані ще раз збийте блендером.
На листя салату розкладіть шматочки обсмаженого філе, полийте м’ясо приготованим соусом і перемішайте. Поверх цього розкладіть сухарики. Пармезан натріть на тонку стружку і посипте їм салат. Приготоване блюдо відразу подайте до столу.
Приємного апетиту!
ПП салат «Цезар» дієтичний Правильний салат «Цезар» Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» на Новий рік Салати з куркою