Що може бути смачніше відомого салату цезар? Тільки цезар з лососем! Спробуйте морепродукт в класичному рецепті закуски, і ви точно не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білий хліб – 2 скибочки
- Сьомга або Форель – 300 гр.
- Помідори черрі – 250 гр.
- Листовий салат – 1 пакет
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Масло оливкове – для смаження
- Для заправки: –
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат Цезар з лососем легко! Білий хліб нарізаємо на невеликі кубики. Викладаємо їх на обмазаний маслом деко. Готуємо сухарі в духовці 7 хвилин при температурі 180 градусів.
Приготуємо соус. Для цього ретельно збиваємо яєчні жовтки, змішуємо їх гірчицею, подрібненим часником, соком лимона, оливковою олією, сіллю і перцем. Знову збиваємо. Щоб швидше отримати однорідну масу, можна скористатися блендером.
Помідори ділимо на часточки. Розмір – на ваш розсуд. Невеликі черрі можна просто розрізати навпіл. Лосось також заздалегідь готуємо. Його ми ріжемо на невеликі частини.
Листя салату промиваємо і викладаємо в порційні тарілки.
До салату додаємо черрі, рибу і сухарі. Трохи заправки зверху і пармезан, нарізаний тонкими пластами. Для зручності сир можна пропустити через крупну тертку. Блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з фореллю Салат «Цезар» з червоною рибою Салат «Цезар» на Новий рік Салат «Цезар» на святковий стіл Салат Цезар