«Цезаря» з морепродуктами вельми оригінальний смак. Огірок у складі незвичайний і дуже освіжає, пікантна заправка робить салат соковитим і насиченим. Морепродукти можна використовувати мариновані, або обсмажити на оливковій олії сирі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листовий салат – 150 гр.
- Морепродукти – 300 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Яйце перепелине – 10 шт.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Йогурт – 100 гр.
- Соєвий соус – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат «Цезар» з морепродуктами. Готуємо морепродукти для салату. Якщо використовуються мариновані дари моря, то викладаємо їх на друшляк і даємо повністю стекти маринаду. Якщо в наявності сирі морепродукти, то їх промиваємо, даємо стекти воді повністю. Обсмажуємо протягом 3-4 хвилин на сковороді в оливковій олії, сіль і перець додаємо в кінці приготування. Даємо повністю охолонути.
Перепелині яйця відварюємо до твердого жовтка. Занурюємо їх у холодну воду для охолодження і потім очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо кожен на дві частини.
Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики, щоб уникнути гіркоти. Нарізаємо тонкою соломкою.
Листя зеленого салату промиваємо проточною водою, добре обсушуємо з допомогою паперових рушників – листки не повинні бути мокрими. Рвемо руками на шматки поменше. Викладаємо листя в салатницю, зверху розподіляємо огіркову соломку і половинки перепелиних яєць.
На огірки викладаємо підготовлені морепродукти.
Для приготування заправки змішуємо в невеликому посуді натуральний йогурт, діжонську гірчицю, лимонний сік, соєвий соус. Чорний мелений перець додаємо за бажанням.
Покладений в салатниці поливаємо салат отриманої заправкою. Подаємо до столу відразу після приготування, поки салат не втратив свіжості.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» без помідорів Салат «Цезар» з перепелиними яйцями Салат Цезар