Салат Цезар відомий також, як і Олів’є. Його можна зустріти в меню будь-якого ресторану і кафе. Його часто готують господині на свято, особливо красиво виглядає варіант салату із солоною червоною рибою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сьомга солона або Форель солона – 200 гр.
- Листовий салат – 0,5 пучків
- Білий хліб – 3 скибочки
- Помідори черрі – 6 шт.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Масло оливкове – 80 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат Цезар з солоною червоною рибою? З шматочків хліба зріжте шкірку і наріжте м’якоть кубиками. На розігріту сковороду влийте оливкову олію, викладіть подрібнений часник, обсмажте його 2-3 хвилини і зніміть зі сковороди. Потім викладіть хлібні кубики і обсмажте їх до золотистого кольору.
Приготуйте соус для салату. Відваріть яйця круто, очистіть і вийміть жовтки. Розімніть жовтки виделкою, додайте лимонний сік, оцет, гірчицю, мелений перець і оливкове масло, перемішайте до однорідної консистенції.
Листя салату помийте, обсушити, крупно порвіть, викладіть на плоску тарілку, полийте їх заправкою.
Сьомгу наріжте кубиками середнього розміру. Пармезан натріть на тертці. Помідори черрі помийте і розріжте навпіл.
На листя салату викладіть нарізані помідори і сьомгу, полийте заправкою. Зверху всипте сухарики і тертий сир. Щоб сухарики не розм’якли, перемішайте салат Цезар перед подачею.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з фореллю Салат «Цезар» на Новий рік