По цьому рецепту ви зможете приготувати ніжний і соковитий салат для святкового і для обіднього столу. У ньому чудово поєднуються солодкий тон ананаса і пікантні нотки часнику, адже саме часник і є його окрасою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ананас консервований – 200 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Майонез – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат з ананасами і часником? Ананас дістаньте з баночки і поріжте на невеликі кубики, якщо у вас ананас консервирован кільцями. Ананас шматочками можна використовувати без нарізки. З ананасового сиропу можете зробити смачний коктейль.
Сир твердого сорту (пошехонський, російський та ін) подрібніть на крупну тертку. Завжди беріть для такого салату сир і ананаси у співвідношенні 1:1.
Зубки часнику почистіть від лушпиння і подрібніть на часничниці.
В салатницю покладіть нарізаний ананас, натертий сир і часник. Додайте до них потрібну кількість майонезу і перемішайте. Ніякі спеції в цей салат не додаються. Дайте салату постояти 20-30 хвилин, щоб він добре просочився, що додасть його смаку ніжність і яскравість.
Приготований салат розкладіть по креманкам і декорують шматочками цього фрукта і гілочками свіжої зелені.
Їжте на здоров’я!