Салат з авокадо і кальмарів – це неймовірно смачна і красива в подачі закуска. Правильний спосіб приготування зробить блюдо корисним для фігури і при цьому дуже ситним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Авокадо – 2 шт.
- Кальмари – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Листовий салат – 1 пучок
- Оливки – за смаком
- Для заправки: –
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з авокадо і кальмарами? Тушку кальмара ретельно промиваємо під холодною водою, позбавляє її від усього зайвого. Відварюємо протягом 1-2 хвилин після кипіння в підсоленій воді. Час варіння залежить від розміру тушки. Остуджуємо кальмар і нарізаємо тонкими смужками.
Цибулю нарізаємо дрібними півкільцями і заливаємо лимонним соком. Акуратно перемішуємо.
Авокадо очищаємо від шкірки і кісточки, ріжемо тонкими скибочками. Якщо плід твердуватий, то можна нарізати товщі.
Дрібно нарізаємо огірок і помідор, листя салату рвемо на дрібні шматочки. Разом з іншими інгредієнтами відправляємо в салатницю.
Готуємо заправку. Для цього змішуємо олію з бальзамічним оцтом, кунжутом і насінням гірчиці. За смаком додаємо сіль і перець.
Поливаємо салат заправкою і акуратно перемішуємо, щоб інгредієнти не раздавились. Розкладаємо порційно на тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і цибулею Салати з морепродуктами