Салат з кальмарами, креветками, яйцем і огірком простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Дуже ніжний салат з морепродуктів, який готується в два рахунки. Дует кальмарів і креветок завжди вдалий – інші інгредієнти виступають тлом, на якому їх характерний солодкуватий смак посилюється, а ніжна текстура вигідно підкреслюється. Для того, щоб салат був легшим, пропонуємо використовувати пекінську капусту: вона відмінно вписується в склад. При подачі не забуваємо про свіжу зелень – ідеально підходить ароматний кріп.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кальмари – 700 гр.
  • Креветки свіжі – 400 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Кріп – 3 гілки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 4 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з кальмарами, креветками, яйцем і огірком, ставимо варитися яйця круто. Щоб шкаралупу було легше потім чистити, у воду для варіння додаємо велику дрібку солі. Після відварювання заливаємо яйця холодною водою і повністю охолоджуємо.

Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін, щоб не було можливої гіркоти. Розрізаємо плоди на чотири поздовжні частини, які потім ріжемо тонкими поперечними скибочками.

Яйця очищаємо від шкаралупи і ріжемо дрібними шматочками довільної форми. Як варіант, можна потерти їх на крупній тертці.

Викладаємо в салатницю подрібнені яйця і шматочки огірка.

Листя пекінської капусти промиваємо й обсушуємо. Грубу нижню частину краще зрізати. Нарізаємо листя тонкими смужками. Можна злегка пом’яти нарізану капусту руками, щоб вона стала соковитіше і трохи зменшилася в обсязі.

Викладаємо її в салатницю до решти інгредієнтів.

Кальмари при необхідності розморожуємо. Ретельно промиваємо тушки і очищаємо їх від верхньої шкірки.

Відварюємо кальмарів в підсоленому окропі протягом двох хвилин. Потім швидко охолоджуємо тушки, помістивши їх у холодну воду.

Робимо нарізку поперечними кільцями – так кальмари в салаті будуть особливо помітні візуально. А при вживанні страви акцент смаку буде зміщений саме в бік морепродуктів.

Викладаємо кільця в салатницю.

Креветки ретельно промиваємо і відварюємо в підсоленій воді пару хвилин. Потім даємо їм охолонути і знімаємо панцир з хвостиками. Очищені частини кладемо слідом за кальмарами в салат.

Поверх покладених компонентів виливаємо майонез, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Акуратно перемішуємо салат.

Кріп промиваємо, обсушуємо і обриваємо ніжні гілочки. Грубі стебла не потрібні. Дрібно рубаємо підготовлену зелень.

Салат розкладаємо по порційних тарілках і посипаємо подрібненим кропом. Подавати рекомендується відразу ж після приготування, поки страва не втратила свіжості.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і яйцем Салат з креветками і кальмарами Салат з креветками і овочами Салат з креветками і огірками Салат з креветками, яйцем і огірком Салати з креветками