Чудовий салат зі свіжих хрусткі листя салату, найніжнішого авокадо і філе сьомги – прекрасний варіант легкого вечері. По-перше – він дуже смачний, по-друге, завдяки вмісту дієтичних продуктів та легкої заправки – дуже корисний і не шкодить фігурі.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Сьомга (філе) – 100 гр.
- Листовий салат – 8 – 10 листків
- Яйце перепелине – 3 шт.
- Авокадо – 0.5 шт.
- Кунжут – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – 1,5 ст. л.
- Мед – 0,5 ч. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт салату з авокадо, сьомгою і яйцем простий у приготуванні! Листя салату промиваємо під проточною водою, трохи обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Філе сьомги промиваємо під водою, кладемо в каструлю з киплячою водою і відварюємо 15-20 хвилин у підсоленій воді. Потім виймаємо на тарілку, даємо охолонути і розбираємо на невеликі шматочки. Викладаємо їх до салату.
Перепелині яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності 5-7 хвилин. Потім зливаємо гарячу воду і заливаємо холодною, так вони швидше охолонуть. Очищаємо яйця і нарізаємо половинками. Викладаємо їх до риби і листям салату.
Авокадо промиваємо, очищаємо від шкірки, відокремлюємо м’якоть від кісточки і нарізаємо часточками. Додаємо шматочки авокадо в салат.
Готуємо заправку для салату: в стаканчику або піалі змішуємо оливкова олія, мед, бальзамічний оцет і все добре перемішуємо до однорідної консистенції за допомогою виделки.
Поливаємо наш салат заливкою, посипаємо кунжутним насінням і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Новости