Поєднання сиру з шинкою і огірком – приємне і звичне. Додаючи відповідні за смаком компоненти, зелень, можна нескінченно експериментувати, щоразу отримуючи новий смак. Пропонуємо доповнити цю комбінацію яйцем і листям салату-латуку – безпрограшний варіант.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Шинка – 160 гр.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Огірки – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Салат Латук – 8 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 3 для прикраси

Процес приготування:

Готувати салат з шинкою, сиром і огірком просто! Шинку очищаємо від оболонки і нарізаємо невеликими кубиками.

Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики, щоб уникнути можливої гіркоти. Нарізаємо огірки тонкими скибочками, потім скибочки – смужками, а смужки – поперек, маленькими кубиками.

Сир натираємо на тертці з великими отворами. Яйця варимо протягом 10-12 хвилин до твердого жовтка. Охолоджуємо в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо шматочками яйця, співмірними з кубиками інших інгредієнтів.

В салатницю викладаємо кубики шинки, нарізаний огірок, тертий сир і шматочки варених яєць. Додаємо майонез і акуратно перемішуємо. Перед подачею прикрасити гілочками петрушки або іншої улюбленої зелені.

Приємного апетиту!

Новости