Оскільки самі по собі баклажани і цвітна капуста мають прісний смак, в салат на зиму з цими овочами потрібно для пікантності додати гострий перець, часник, цибулю і заправку з томатною пастою.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Баклажан – 460 гр.
  • Капуста цвітна – 460 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 220 гр.
  • Перець чилі – 7 гр.
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Томатна паста – 45 мл
  • Часник – 6 зуб.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Вода – 450 мл
  • Сіль – 20 гр.
  • Масло соняшникове – 30 мл

Процес приготування:

Готувати салат з баклажанів і цвітної капусти на зиму легко! Качан цвітної капусти розібрати на суцвіття, прибрати тверді стебла. Капусту ретельно помити.

Додати суцвіття капусти в каструлю. Баклажани помити і порізати невеликими кубиками.

Цибулю почистити і порізати кубиками.

Додати цибулю з баклажанами в каструлю до цвітній капусті.

Всипати цукровий пісок, сіль, перемішати.

Окремо змішати воду і томатну пасту.

Перемішати воду з пастою до однорідності, влити до овочів. Додати рослинне масло, перемішати.

Встановити каструлю з заготівлею на слабкий вогонь, довести до кипіння і тушкувати близько півгодини, потім додати дрібно нарізаний гострий перець, пропущений через прес часник.

Влити оцет, перемішати і вимкнути вогонь. Розкласти салат по стерильним банкам, закрутити гвинтовими кришками, поступово остудити під ковдрою і винести на холод на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі салати на зиму Овочеві салати на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салати без моркви на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з цибулею на зиму