Оскільки самі по собі баклажани і цвітна капуста мають прісний смак, в салат на зиму з цими овочами потрібно для пікантності додати гострий перець, часник, цибулю і заправку з томатною пастою.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Баклажан – 460 гр.
- Капуста цвітна – 460 гр.
- Цибуля ріпчаста – 220 гр.
- Перець чилі – 7 гр.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Томатна паста – 45 мл
- Часник – 6 зуб.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Вода – 450 мл
- Сіль – 20 гр.
- Масло соняшникове – 30 мл
Процес приготування:
Готувати салат з баклажанів і цвітної капусти на зиму легко! Качан цвітної капусти розібрати на суцвіття, прибрати тверді стебла. Капусту ретельно помити.
Додати суцвіття капусти в каструлю. Баклажани помити і порізати невеликими кубиками.
Цибулю почистити і порізати кубиками.
Додати цибулю з баклажанами в каструлю до цвітній капусті.
Всипати цукровий пісок, сіль, перемішати.
Окремо змішати воду і томатну пасту.
Перемішати воду з пастою до однорідності, влити до овочів. Додати рослинне масло, перемішати.
Встановити каструлю з заготівлею на слабкий вогонь, довести до кипіння і тушкувати близько півгодини, потім додати дрібно нарізаний гострий перець, пропущений через прес часник.
Влити оцет, перемішати і вимкнути вогонь. Розкласти салат по стерильним банкам, закрутити гвинтовими кришками, поступово остудити під ковдрою і винести на холод на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострі салати на зиму Овочеві салати на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салати без моркви на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з цибулею на зиму