Незвичайний салат з білою квасолею і куркою, який я пропоную, виходить оригінальним з цікавим поєднанням продуктів. Салат не займе багато часу. Хороший варіант для вечері або святкового застілля.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Квасоля консервована – 400 гр.
  • Груша – 2 шт.
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з білою квасолею і куркою просто! Куряче філе добре промийте. Наберіть каструлю холодної води, посоліть, викладіть куряче філе. Доведіть до кипіння, зніміть шумівкою піну, варіть куряче м’ясо 20 хвилин на середньому вогні. Готове м’ясо остудіть і наріжте невеликими за розміром кубиками.

Груші добре промийте, очистіть від серцевини, за бажанням можете очистити від шкірки. Грушу наріжте таким же розміром, як і куряче філе.

Відкрийте банку консервованої білої квасолі, злити воду через сито і промити під водою, дайте стекти зайвої рідини.

Зелень петрушки і кропу ретельно промийте під проточною водою, просушіть і дрібно нарубаєте ножем.

В глибоку миску викладіть всі підготовлені інгредієнти.

Посоліть, поперчіть, додайте майонез за смаком. В якості заправки можете використовувати нежирну сметану або натуральний йогурт. Все добре перемішайте.

Щоб салат красиво виглядав при подачі, глибоку миску або піалу застелити харчовою плівкою. Також можете використовувати кулінарне кільце.

Викладіть готовий салат і утрамбуйте його.

Накрийте піалу стравою, на якому будете подавати салат, і переверніть його. Зніміть піалу і акуратно видаліть харчову плівку. Салат прикрасьте невеликою кількістю маслин або консервованою кукурудзою за бажанням.

Приємного апетиту!

Салати з куркою