По-справжньому вишуканий салат завжди виходить з незвичних і сміливих поєднань. Спробуйте свіжу закуску з брокколі і смажених насіннячок під домашнім кисло-солодким соусом. Блюдо підійде для легкого і корисного!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста Брокколі – 700 гр.
- Насіння гарбузове – 3 ст. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Для заправки: –
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з брокколі і насінням. Відварюємо броколі в підсоленій киплячій воді приблизно 5 хвилин. Потім зливаємо воду і опускаємо броколі в холодну воду на пару хвилин. Так капуста збереже свій зовнішній вигляд і свіжий зелений відтінок. Після всіх процедур, брокколі поділяємо на суцвіття і кладемо в салатницю.
Очищаємо волоські горіхи, злегка подрібнюємо їх. Гарбузове насіння потрібно використовувати смажені. Можна купити в магазині або ж підсмажити на сковороді самостійно. В останньому варіанті не забудьте додати сіль. Їх також слід очистити від шкірки.
Приготуємо заправку. В окремій глибокої посуді ретельно перемішуємо масло, мед, бальзамічний оцет і сіль з перцем. Готове.
Горіхи, насіння і родзинки додаємо до брокколі, поливаємо заправкою і перемішуємо. Охолоджуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Новости